Un lucru care pur si simplu iti sare in ochi aproape oriunde intorci capul sunt amabarcatiunile. De la mici la mari, de la 15 cai putere la 150 cai putere, de care vrei si nu vrei... barcile sunt peste tot. De la cutii de conserva plutitoare pana la super barci de viteza si mini yacht-uri.
Majoritatea barcagiilor au doua indeletniciri, fie pescuitul, fie transportul de turisti in scopul pescuitului sau relaxarii. Preturile difera de la un capitan la altul, in functie de barca, de puterea si consumul motorului (adica asta este un aspect la care ar trebui turistul sa fie atent), de barca in sine, de traseul ales, de timpul consumat, de activitatea desfasurata: una este sa te duci pana pe un lac, apoi sa te opresti si sa iti arunci lansetele trei ore, alta este sa mergi trei ore continuu, sa faci zeci de kilometri pe apa si sa vezi nenumarate. Fiecare dupa cum negociaza atat plateste.
Remarcabile sunt acele "ulite" care de fapt sunt canale, iar in fata fiecarei porti sta ancorata cate o barca. Iesi din curte, faci un pas pe uscat, iar urmatorul este in barca. Pornesti motorul, te indrepti spre prima benzinarie plutitoare, iar apoi te duci in larg cat vezi cu ochii.
Vant bun din pupa mateloti.
Turul de forta in Delta Dunarii - contine 15 episoade:
- Delta Dunarii: Imbarcarea
- Delta Dunarii: Sulina
- Delta Dunarii: Letea
- Delta Dunarii: Pasari pe canale
- Delta Dunarii: Ambarcatiuni
- Delta Dunarii: Padurea Letea
- Delta Dunarii: Nuferi
- Delta Dunarii: Pasari pe ciulini
- Delta Dunarii: Sfistofca
- Delta Dunarii: Pasari pe mare
- Delta Dunarii: Epava de pe insula
- Delta Dunarii: Plaja Sulina
- Delta Dunarii: Epava de pe plaja
- Delta Dunarii: Making of
- Delta Dunarii: Splendoare