JorJ, celalalt JorJ

Nu, nu este off-road, dar este aventura, a fost o mare aventura, o alta poveste pe care am trait-o la intensitate maxima si am respirat-o prin toti porii. O poveste care m-a stors si din care am stors pana la ultimul strop. O poveste care a inceput de la aceste fotografii...

Vita de Vie live in Zodiar Galati, mai 2010.

Dupa ani in sir in care nu am stiut de nimeni si nimic, am explodat. Am explodat, am deraiat, m-am repliat. Imi amintesc si acum placerea si lejeritatea cu, care am facut aceste fotografii in acea seara. Totul curgea de la sine, toata energia de pe scena aluneca ametitor prin 70-200/2.8, strapungea vizorul camerei, imi penetra retina izbindu-se ireversibil de toate sinapsele zdruncinate puternic de basul si cu toba mare. Acesta a fost impulsul pe care il asteptam.

Acesta a fost declicul ROCK 4 YOU.

Povestea ROCK 4 YOU s-a intins pe patru ani si a avut o sinusoidala foarte framantata, de la simplu spectator, la spectatorul din primul rand, apoi cel cu aparatul compact mereu in aer, pana la cel care intra la concerte pe furis cu DSLR-ul, pentru ca in final, in ciuda tuturor dificultatilor, sa ajung sa am propria publicatie online care primea acreditarile de a fotografia evenimente direct de la organizator. Am vrut sa am totul sau nimic. In interviul acordat publicatiei online Metropotam, am sintetizat la un moment dat acest traseu, dar sunt mult mai multe de spus pe langa acel interviu, dar nu aici, nu acum.

Luna Amara live in Zodiar Galati, noiembrie 2011.

ROCK 4 YOU a insemnat aproape 100 de concerte si festivaluri, cu peste 200 de trupe, din toate categoriile muzicii rock, de la psihedelic la black metal. A insemnat mii de fotografii, mii de stari, mii de emotii, mii de amintiri... Arch Enemy, Amon Amarth, Lacrimosa, AnathemaTherion, My Dying Bride, Epica, Megadeth, Dark Bombastic Evening, Lacuna Coil, Amorphis, Tarja, Manowar, sunt o mica parte dintre ele. Ramasitele acestor amintiri le-am adunat intr-o cutie si le-am pus pe toate intr-un loc, unde acum, mai ajung din cand in cand: ROCK 4 YOUDoar sa privesc.

ROCK 4 YOU este acum in hiatus. Poate va reveni vreodata, poate nu, dar niciodata cu aceeasi intensitate, poate doar fotografiile vor fi altele, mai bune sper.

Am adus o frantura din povestea ROCK 4 YOU, aici pe WILDSTATE, pentru ca dincolo de pasiunea pentru fotografia de concerte rock, pasiunea pentru muzica ramane nemuritoare si ma insoteste oriunde as fi.

Atat pe mine, cat si pe fratele meu Lupul Alb.


Pe acelasi canal YouTube, JorJVideo, unde din cand in cand mai adaug cate ceva, mai sunt cateva clipuri care le tin la pastrare si care-mi sunt foarte dragi.

Spre exemplu, urmatorul colaj, este liderul meu de necontestat la capitolul vizualizari... se apropie cu pasi siguri de 700.000. Acele fotografii le-am facut in joaca, pe durata a jumatate de ora, imediat dupa ce am achizitionat 70-200/f2.8, iesind sa-l testez.

Cand ascultam Kwoon, mi-am amintit de cateva fotografii facute la Sea Life Aquarium, Gardaland, Italia.

O frantura din farmecul satelor elvetiene...

Sau din traseele montane unde este permisa circulatia auto...

Pietrele arse ale grecilor sub zbuciumul norilor dobrogeni. Fotografiile Pietrelor arse.

Ma indreptam spre Bucuresti, pe A2, cand la un moment dat am realizat ca merg in eter.

Symetrical AWD powered by Subaru s-a achitat cu brio de sarcini. Cam asa se auzea din masina urletul vantului de afara.

Doar ca paranteza... o experienta mai dramatica a fost pe DN21 (Braila - Slobozia). Clipul cu pricina, poate fi vizionat in galeria video Actiuni umanitare.

Every beginning has an end...

La fel ca si aceasta galerie.