Expeditie Muntii Carpati: Lacul Vulturilor

Cea de-a cincea si ultima zi ne-a intampinat cu o doza excesiva de energie, gratie drumului, dar mai ales peisajului minunat catre Lacul Vulturilor (1420m) sau Lacul fara fund, cum mai este denumit - click pe imagine pentru rezolutia maxima.

Ne-am pornit la drum, bineinteles mai calarind vreo cateva vaduri inainte si inapoi, pana sa nimerim calea cea buna, pe care ne-au confiarmat-o la un moment dat o gasca de motociclisti.

Intr-o intesectie am urmat drumul din dreapta, dupa sistemul cap sau pajura, si abia dupa cativa kilometri buni dar specataculosi de framantat noroaie am realizat ca tot coboram, cand de fapt ar fi trebuit sa urcam, lacul fiind situat pe un gol alpin. Nimanui nu i-a parut rau ca am mai luat odata la mestecat noroiul la intoarcere.

Chiar inainte de a intra in golul alpin am dat peste cea mai lunga, abrupta si plina de bolovanis panta din intreaga expeditie, care s-a dovedit a fi mai mult o chestie de distractie pentru masini decat o problema. Aceeasi panta care a injumatatit numarul motociclistilir care si-au atins tinta. Dar... pana nu vezi, nu crezi... motiv pentru care sunt cateva cadre trase la coborare unde situatia era sub control. Teoretic.

Dupa traversarea golului alpin de-a lungul Crestei Malaia (1662m), pe un traseu mai mult de tip safari, am ajuns in sfarsit la lac de a carui superba priveliste ne-am putut bucura putin timp pentru ca deja picaturile de ploaie incepeau sa se inmulteasca serios pe parbriz, fapt care ar fi transformat drumul de tip safari in cea mai rapida partie de bob cu noroi.

Ironic, langa lac era un indicator catre o poteca "Tabla Butii - 5h", traseu pe care noi l-am parcurs in doua zile... dar acea padure a avut farmecul ei...

Am parasit lacul pe acelasi drum pe care venisem fara sa mai ratam vreo intersectie, dar avea sa constatam ca jos deja plouase serios, fapt care facuse sa creasca apa raurilor, facand vadurile mai interesante de trecut.

Dupa inca cateva zeci de kilometri prin padure am iesit in sfarsit in Lunca Jaristei (judetul Buzau), exact in partea de sud a barajului de la Siriu. Am mai avut timp de o ciorba de vacuta si un gratar cu gasca, dupa care eu am luat drumul Clujului, mergand aproape toata noaptea sa nu cumva sa ratez intalnirea din ziua urmatoare cu Iron Maiden.

Expeditia in Muntii Carpati (Bucegi - Ciucas - Siriu) contine 6 episoade: