Valea Visurilor

In fond, destinatia, oricat de frumoasa si indrazneata ar fi ea, ramane doar un punct pe harta, si odata marcat totul devine amintire, trecut. In schimb, modul in care alegi sa ajungi acolo, drumurile ce te poarta, lumina ce ti le lumineaza, vantul ce te indeamna, norii ce te calauzesc, marile verzi sau albastre sau galbene sau negre, miracolul ce se desfasoara in jurul tau la fiecare pas... asta este aventura.

Am luat calea dealului cu drum, sub privirile atente si curioase ale minerilor dobrogeni care impanzeau pasunea verde crud ce se intinde la sudul grecilor.

Batranul stejar din inima Dobrogei ne astepta precum isi asteapta parintii copiii sa se intoarca acasa.

Lasam in urma stejarul ce-si duce pe umeri anii grei sub trecerea lumii.

Orele petrecute la stejar, par minute...


Si ne agatam de capatul azimutului lunii pe tronul dacilor.

Pe acoperisul lumii doar cerul este limita...


In departare se zareau ramasitele scheletelor dinozaurilor gigantici ce odinioara zguduiau aceste tinuturi.

Ziua se sfarseste iar soarele coboara cat mai aproape de noi lasand deasupra sa tot ce este mai frumos in lume.

Dupa o noapte in care mi-am remodelat coastele, intorcandu-ma de cate cinsprezece ori pe stanga si pe dreapta podelei Patrolului, rasaritul a inundat intreaga vale.

Am plecat acasa. Am lasat in urma aceste tinuturi de vis, dar am pastrat in suflet pentru totdeauna... aventura. Destinatia aproape ca nici nu a mai contat... caci era pretutindeni. Dobrogea!

Cu multumiri lui Bogdan pentru companie.

De retinut: Pentru iubitorii de fotografie de natura, peisaj si wildlife in special, in aceasta spatamana in Dobrogea, in padurea din sudul localitatii Greci, fotograful Mircea Bezergheanu a organizat "Tabara de exterminare foto - In tufisuri - Dobrogea". Mai multe detalii se gasesc pe blogul sau personal la link-ul anterior atasat.