Tur de forta in Delta Dunarii: Making of

Making of...

O expeditie pe cinste. Exact cum am spus... de gherila. Sase zile, din care prima si ultima pierdute integral pe drum si cu chestiuni organizatorice, trei de la mijloc petrecute intens si zi lumina in mijlocul naturii, iar penultima a fost de relaxare si balaceala cu burta-n sus la soare pe plaja Sulina...

In ciuda faptului ca din prima zi de cand am intrat in delta din cauza caldurii toride si a umiditatii excesive nu am reusit sa ma usuc pana in momentul ultimei zile cand deja eram suficient de departe de apa, pot spune ca expeditia a fost o incantare si o mare placere. De altfel in mare parte asa era si programata, cel putin la nivel teoretic.

Am avut ca scop sa survolam intreaga zona cuprinsa intre bratele Sulina si Chilia, la nivel de detaliu de obiectiv vizitat, nu in sensul de a bifa pe o harta rand pe rand canalele parcurse, pentru ca in mare parte flora si fauna pe care o intalnesti pe cateva canale, lacuri, ghioluri, golfuri, etc, o intalnesti oriunde in delta.

Precum am mai spus si in alte randuri, este o chestiune de noroc cu cate pasari sau vietuitoare, general spus, te intalnesti la un moment dat, si inca odata repet faptul, ca este indicat sa-ti petreci zile intregi intr-un anumit loc, pentru a beneficia din plin de tot ceea ce iti poate oferi. Exista si posibilitatea ca intr-un anumit inteval orar sau in functie de conditiile climaterice, o anumita zona sa para fada, iar daca iti amani vizita cu cateva ore spre seara sau dimineata, sa ramai mut de uimire.

Avand in vedere ca nu am beneficiat de privilegiul de a reveni asupra unei zone in alt moment al zilei, am exploatat la maxim ceea ce mi se infatisa in fata ochilor inca din prima secunda de impact. Sunt convins si am retinut locuri unde stiu ca daca as reveni atunci cand gandesc, cred ca as obtine rezultate vizibil mai bune. Chiar asa fiind in tot acest periplu a fost ragaz si pentru amuzament, si pentru buna dispozitie si chiar pentru fotografii ale momentului asupra momentului...

Singurul lucru pentru care efectiv nu mi-a mai ramas timp in ciuda faptului ca tocmai timp, perseverenta si rabdare cere, desi mi-ar fi placut foarte mult sa o pot face, este fotografia vietuitoarelor mici, foarte mici, minuscule. Vor mai fii ocazii. Acum... nu imi ramane decat dorinta de a starni interesul pentru a vizita acest minunat loc, pentru a vedea cu proprii ochi ceea ce am cautat modest sa cuprind in cateva cadre.

Turul de forta in Delta Dunarii - contine 15 episoade: