Tur de forta in Delta Dunarii: Plaja Sulina

O plaja interesanta, armonioasa, aflata intr-un proces de dezvoltare nu foarte rapid, ceea ce este numai bine. Acum "proces de dezvoltare" nu trebuie inteles mai mult decat vreo trei terase, din care una chiar foarte cocheta, un anasamblu cu grupuri sanitare si dusuri. Hotelurile lipsesc cu desavarsire, iar undeva in afara spatiului plajei se gasesc, cred, vreo doua pensiuni. Mai multe sunt in oras, care se afla la o distanta de vreo 2-3 kilometri de plaja.

In partea stanga a drumului de acces spre plaja chiar unde acesta se imbina cu plaja, doamna cu frunza a dezvoltat un proiect ce cuprinde un anasamblu de bungalow-uri de un alb imaculat, interconectate intre ele si plaja prin poteci formate din traverse de lemn. Interesant, dar inca in constructie.

Aceeasi imaginativa doamna a comandat cateva pasarele de promenada de pe tarm in largul marii, care trebuie sa recunosc ca mi-au placut si sunt de efect. Dar mult interesant decat atat, este faptul ca plaja Sulina "modernizata" ocupa forma unui arc de cerc cu masura cel mult un kilometru, dupa care practic tot restul de plaja de aproximativ 30 kilometri pana la Sfantul Gheorghe este naturala. Aceeasi plaja salbatica exact asa cum a lasat-o natura. Nisipul este foarte fin, mult mai fin decat cel din statiunile de pe litoral iar adancimea apei creste foarte lin, ceea ce o face o plaja numai buna pentru copii, apa la tarm incalzindu-se intr-un mod exagerat.

Pe plaja din Sulina inca mai beneficiezi de un divertisment aparte si gratuit, ramanand oarecum surprins ca in timp ce te racoresti, la oarece distanta de tine un taur face acelasi lucru dar intr-o maniera mult mai relaxata decat cea a turistilor.

Avand in vedre ca este usor populata, doar la sfarsiturile de saptamana crescand desitatea turistilor, in mare parte si datorita cursei speciale pentru tulceni, o face o plaja numai buna de o relaxare intr-un stil mai linistit.

Turul de forta in Delta Dunarii - contine 15 episoade: