Primavara devreme pe Grindu Chituc

Grindu Chituc este situat la estul satului Vadu intinzandu-se pana in Periboina si reprezinta o parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. O bucata din tarmul Marii Negre, exact asa cum era si acum cel putin 100 de ani in urma. Am ajuns acolo din vorba in vorba. Nu stiam de existenta lui, nu ma informasem. Important este ca l-am gasit si arata exact cum mi l-am imaginat.

Alaturi de mine i-am avut pe micutii mei. Au pasit foarte timizi pe plaja. Tinandu-se de mana. Uitandu-se unul la celalalt. Apoi amandoi impreuna la mine:

"Tati, sigur suntem la mare?!?"

Au fost an de an la mare. Daca nu reusim sa-i ducem noi, ii trimitem cu bunicii. Dar ei nu si-au imaginat ca marea poate fi si asa. Fara umbrele, fara sezlonguri, fara hoteluri, fara restaurante, fara oameni, fara galagie. Daria, cea cu spirit pur si suflet salbatic, dupa ce a gustat apa a tipat:

"Daaa, suntem la mare, este apa sarata!!!"

Da dragilor, aceasta este marea. Bucurati-va de ceea ce va ofera...apa, soare, nisip, scoici, melci... Curand au inteles ca iti poti gasi bucuria si te poti juca si cu lucruri marunte, simple si frumoase. Practic au fost cateva ore in care fiecare a facut ce a vrut. In cel mai liber mod posibil. Adica, o stare de bine.

Grindu Chituc este intr-adevar un loc senzational. Te poti pierde acolo in timp si ganduri pentru multa vreme.

Atat cat m-am priceput am furat o farama de acolo...